Bornholm er om noget blevet et populært sted at holde ferie. Er man lidt sarkastisk, kan man næsten sige, at man ikke kan sparke sig vej gennem københavnere i højsæsonen om sommeren, og også folk fra alle andre egne af Danmark har fundet ud af, at Bornholm er et vidunderligt sted at holde ferie.
Man kan finde masser af skønne sommerhuse på øen, som er til leje for både rimelige og ganske høje priser, og uanset om man er til de skønne sandstrande på sydøen eller den mere barske natur med klipper på den nordlige del af øen, så er der altid mulighed for at finde et perfekt sommerhus. Her kan man hygge sig med ild i brændeovnen og flotte patchworktæpper i mange mønstre om skulderen, hvis vejret skulle være dårligt en aften, men ellers er det om at komme ud og nyde den smukke natur og de mange oplevelser, man kan få på Bornholm.
Udviklingen af turismen på øen har også betydet, at der er kommet en masse spisesteder på højt niveau. Så er du til gourmetferie, så er der gode muligheder på Bornholm med en restaurant som Kadeau som den vel nok mest kendte.
Kadeau driver restaurant både i København og på Bornholm, og det er fantastisk, at det er muligt at få mad på så højt et gastronomisk niveau på øen. En menu med det store udtræk koster et par tusinde kroner plus drikkevarer, så det er en god idé at have sparet lidt sammen, med mindre man har meget dybe lommer.
Kadeau åbnede på Bornholm i 2007 med Nicolai Nørregaard, Rasmus Kofoed og Magnus Høegh som initiativtagere. Senere, i 2011, åbnede en filial i København, så Kadeau er på alle måder en bornholmsk opfindelse.
Husk den røgede sild
Der er ikke blot haute cuisine, hvis man vil nyde det bornholmske køkken. Der er mange andre muligheder for at smage bornholmske specialiteter på en ferie på den smukke ø i Østersøen. Og er man på ferie på øen, skal man naturligvis smage på de berømte bornholmske røgede sild, som fås friskrøgede fra røgerierne i de bornholmske fiskerbyer. Der er en helt særlig nydelse ved at sætte sig ved de udendørs bænke og få en nyrøget sild og et glas kælderkoldt øl – det er husmandskost, som vil noget.
På mellemniveau er der mange muligheder på øen. Blandt andet har Melsted Badehotel et fint køkken, som både har danske og franske rødder, og Stammershalle Badehotel byder ligeledes på et godt køkken, som kokken Steffen Burmeister Michelsen står for. Han har rødder på Henne Kirkeby Kro, og dermed er kvalitetsniveauet lagt.